De FLASHMOB: ‘STILSTAAN bij het verschil: Rijk/Arm.’
Op deze pagina kunt u alles lezen over de actie op zondag de 14e December 2009 ‘STILSTAAN bij het verschil' tijdens de
Miljonair Fair.
MPT ontmoet Miljonairfair-verzamelen

De Flashmob:
We hebben met een groep mensen een zogenaamde ‘Flashmob’ georganiseerd voor de ingang van de Miljonair Fair. Een Flashmob is een een groep mensen die op een afgesproken tijdstip bij elkaar komt en plotseling iets onverwachts doet.
Er is letterlijk
‘STILGESTAAN’ bij het verschil: Rijk/Arm.
Om 14.14 uur liep iedereen richting de ingang van de Miljonairsbeurs. Op het fluitsignaal om exact 14.15 uur ‘bevroor’ iedereen zijn/haar beweging. Gedurende 5 minuten stond iedereen volledig stil, tussen alle verbaasde mensen die doorliepen. Iedereen die meedeed had een tegel met een vraag erop in zijn/haar handen met hierop kritische vragen die het publiek worden voorgelegd zoals:
Wat levert het U op?? - Wat is Uw rekening met een ander?? - Wie is het kind van uw rekening? - Wat heeft u gedaan om de crisis te voorkomen? - In welke crisis verkeerd u? - Was het een rijke dag vandaag?

Waarom deze Flashmop-actie:
1 ACTIE!
Dat is nodig om de toenemende armoede, gevoelens van uitsluiting en werkloosheid die de stad teisteren te lijf te gaan. Dat zei burgemeester Cohen al weer bijna 4 jaar geleden in zijn nieuwjaarstoespraak. Onze actie is gericht aan hen die die niet alleen de oplossing, maar ook de mede veroorzakers van armoede zijn.
2. De initiatiefnemers (het Mobiele PicknickTafel-team en de
Bijstandsbond) willen materiaal verzamelen voor het project Mobiele PicknickTafel. Vanaf maart 2009 zal de MPT weer van zich laten horen en kunst en theater maken door de hele binnenstad van Amsterdam rondom het thema ‘Armoede’.
3. Het materiaal zal ook worden gebruikt voor deze website en ten behoeve van publicities in andere media.
4. Aandacht vragen voor de groeiende kloof tussen arm en rijk in ons land.
5. Armoede en rijkdom zijn begrippen die zowel materieel als immaterieel uit te leggen zijn. Laten we bij beide blijvend stilstaan.